Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Congres Rotterdam 1994

Congres Rotterdam 1994

De belangstelling voor het goochelcongres 1994 is opvallend groot. Vooral uit Duitsland en Engeland zijn veel aanvragen voor informatie gekomen, zelfs telefonisch. Maar het gaat natuurlijk om de definitieve aanmeldingen. Gelukkig kunnen wij melden dat eind november al ruim 60 aanmeldingen binnen waren. Nog prettiger is het, dat er zich al enige deelnemers voor het concours hebben gemeld. Zo gaan wij de goede kant op. Wij willen ook een oude traditie in ere herstellen, namelijk het optreden van enige prijswinnaars in de galashow voor een publiek van leken en goochelaars. Daarom vormt de galashow het einde van het congres.

In Zwolle hebben de deelnemers op de laatste dag posters gezien van het congres 1994. Daarop was een aantrekkelijke dame afgebeeld. Deze Italiaanse artieste kunt u bewonderen in de gala-show. Het is Karly-Ann.

Eveneens in de galashow verschijnt The Great Tomsoni uit Las Vegas. Maar hij treedt ook op in de close-up gala en hij verzorgt een lecture.

Voor de Black and White Magic Night wordt het op prijs gesteld, als de deelnemers gekleed zijn in wit, zwart of zwart/wit om in de stijl te blijven met de zwart/wit entourage. Deze Night begint om 22.00 uur, duurt officieel tot 02.00 uur, maar...... wellicht wordt het iets later. Daarom beginnen we zondag om 11.00 uur met het programma.

Houdt u van fakirs? In de Magic Night komt Kitty Hagen met haar fakirshow, dus dat zal "lekker griezelen" worden. Ook het concours table hoppen zal die avond/nacht gehouden worden. Juist omdat de trend de laatste jaren naar deze vorm van goochelkunst ging, is het een officieel onderdeel van het concours geworden. Daarom vertrouwen wij erop, dat het aantal deelnemers voor deze tak groter zal zijn dan twee van het vorige concours.

Hebt u al eens een "silent auction" meegemaakt, een stille veiling? Er wordt een twintigtal artikelen uitgestald. Het zijn bruikbare of bijzondere zaken. Bij elk attribuut ligt een intekenlijst. U vult het bedrag in, dat u voor dit voorwerp biedt en de hoogste inschrijver wordt eigenaar. Het klinkt nogal droog, maar in de praktijk blijkt het erg boeiend te zijn, vooral wanneer het om min of meer antieke voorwerpen gaat. Voorlopig is deze "auction" geprogrammeerd van 22.00 tot 22.45 uur, tijdens de Magic Night. Voor het onderdak: er zijn verschillende hotels in de omgeving van het congrescentrum Zuidplein Theater. Bovendien is er de mogelijkheid om op een camping of in een jeugdherberg plaats te reserveren. Nadere gegevens volgen in Informagie, maar ook de V.V.V. Rotterdam is gaarne bereid inlichtingen te verstrekken.

De activiteitenlijst bevat o.a. nog het straatgoochelen en ronde-tafeldiscussies. Daarover schrijven wij de volgende keer. Tenslotte sporen wij u nog eens aan zo snel mogelijk in te schrijven. Het is in uw eigen belang!

Goochelclub Rotterdam


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 12 mei 2015 om 09.55 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder