Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Carl Cloutier grote topper op magisch festival in Enschede

Carl Cloutier grote topper op magisch festival in Enschede

'I need at least one and a half hour for my lecture!' Woorden van Carl Cloutier tijdens ons laatste telefoongesprek. Hij is ongetwijfeld een van de grote trekkers van ons magisch festival op 2 en 3 september in Enschede. Gebruik van de topit is het centrale thema in zijn lecture, maar ook sleeving is een specialiteit van deze Canadees die in 1994 de eerste plaats behaalde op het FISM in de klasse micromagie. Alleen deze ster maakt het de moeite en het geld waard om naar Enschede te komen. Verder natuurlijk Jean Merlin, de man die tovert met touw. Dat mag geen goochelaar missen. Zomaar twee namen van de toppers die we geboekt hebben voor een onvergetelijk magisch festijn.

De organisatietrein loopt inmiddels op volle snelheid, want het Magisch Festival wordt echt een congres nieuwe stijl.

Voor onze magic night hebben we een locatie die zich laat omtoveren tot een echte Night Club. Met Terry Herbert en Marconic in ons midden wordt dit een avond waar nog lang over gesproken gaat worden.

Concours

Van verschillende kanten hebben we begrepen dat er wat misverstanden zijn over het concours. Voor het eerst vindt dit niet alleen plaats voor goochelaars, maar ook voor een lekenpubliek. Mede om deze reden wordt er een voorselectie gehouden. Deze 'voorronde' vindt plaats in de maand juni, eveneens met lekenpubliek. Omdat er een voorronde is, en omdat we willen dat tijdens het concours alle prijzen er uitgaan, roepen we iedereen op zich zo snel mogelijk aan te melden bij het festivalsecretariaat. Doe het in ieder geval voor 1 mei. De geldprijzen zijn niet mis: een eerste prijs van f 3000,-, een tweede prijs van f 2000,- en een derde prijs van f 1000,- moeten toch een grote deelname teweeg brengen, te meer als u weet dat er veel leken in de zaal zitten. De voorselectie geldt voor alle categorieën behalve de junioren. Bij deze junioren verandert er namelijk niets. Geen voorselectie dus. Wel wordt de beste junior uitgenodigd om op zaterdagavond op te treden.

Er is ook nog een clubprijs van f 1000,-, een mooi bedrag voor de clubkas.

Hotelaccommodatie

Een ander punt is de hotelaccommodatie. We hebben een fantastisch hotel in het centrum weten te boeken voor onze gasten en voor een bijzonder lage prijs. Wie bereid is met een aantal clubleden een suite te delen, slaapt voor minder dan 30 gulden per nacht. Een driesterrenkamer kost f 57,60 p.p. inclusief ontbijt en voor een tientje meer zijn er viersterrenkamers beschikbaar. Dit geldt overigens op basis van tweepersoonskamer. Alleen op een kamer kan ook: de toeslag bedraagt dan f 40,- tot f 45.- per nacht, afhankelijk van het aantal sterren. Geef wel even aan wanneer de aankomstdatum is. Mocht u een ander hotel willen, bel dan met het secretariaat.

Kortom

Toneelgoochelaars, salonmagiërs, straatgoochelaars, tablehoppers en alle andere beoefenaars van de edele goochelkunst, toon uw meesterschap in Enschede op 2 en 3 september. Alleen samen kunnen we er een onvergetelijk goochelweekend van maken.

En mocht u het opgaveformulier kwijt zijn, bel dan even met het secretariaat.

Bert Speelman


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 28 januari 2015 om 01.13 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder