Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Busje komt vol

Busje komt vol

In de Informagie van juli/aug. 1996 las ik het artikel over het initiatief van Peter en Thijs om in navolging van de reis naar Blackpool, een reis naar Dresden '97 te organiseren. Een heel goed idee en ik geloof dat de prijs van f 1595,-- niet eens zo hoog is. Vergeet echter uw natje en droogje niet! Deze aanbieding deed mij denken aan het Congres Magique International te Parijs in 1951. Ik was toen net terug, uit Ned.Indië, waar ik 2,5 jaar als militair artiest, onder auspiciën van de N.I.W.I.N., voor onze jongens op Java, Sumatra en Borneo had opgetreden als goochelaar.

In de 8e jaargang van Triks stond toen dat de N.M.U. het plan had een gezamenlijke tocht per autocar - 't was 1951 dus nog geen touringcar- naar Parijs te organiseren. Nu even uw lachen inhouden: Bij een minimumdeelname van 25 personen kwam de reis op f 40,-- per persoon. Totale rooster 7 dagen. Hotelkosten f 17,50 per dag per persoon. De totale kosten kwamen voor deze 7-daagse reis op f 217,50 inclusief deelname aan het congres, een nachtvoorstelling in het REX-Theater, insigne, programma, souvenir, slotbanket, bezoek aan het Louvre en een bezoek aan een Parijs cabaret. De directie van Lindbergh Touring Cars merkte daarbij op dat de opgave aan de hoge kant was, zodat dus eventueel voor de deelnemers met een meevallertje rekening kon worden gehouden. Aanmelden voor deze reis was beslist noodzakelijk vóór 14 aug. 1951. De bus was nog niet half vol! Zelfs sterker, hij is nooit vol gekomen. Tonny van Dommelen en Albinio gingen met veel bagage per trein. We waren in Parijs met 17 Nederlandse goochelaars met aanhang. Een equipe van 29 goochelenthousiasten. En we wonnen prijzen! Een eerste voor Albino en Tiny, twee tweede voor Avara en Eddy Schuyer en een derde voor La More.

Eervolle vermeldingen waren er voor Tonny van Dommelen en Maup van Embden.

Nu 45 jaar later komt de bus hopelijk wel vol met goochelaars, die niet alleen voor de gezelligheid gaan, maar die in navolging van Parijs '51 wat prijzen uit Dresden mee naar huis nemen. Want dat hebben we echt hard nodig en zijn wij aan onze Nederlandse naam verplicht.

Martin Tonelly


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 25 juli 2013 om 10.23 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 1, september/oktober 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder