Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Brief uit Australië

Brief uit Australië

Vanavond, 15 oktober, meeting van de locale I.B.M.-Ring Rooklyn die na de dood van Maurice geleid wordt door zijn charmante weduwe Connie. Traditiegetrouw ontvangt zij de hele troep elke derde vrijdag van de maand in haar riante woning in Sydney. Zeer gastvrij met koffie, gebak, drank en sandwiches.

Ik bofte, want er stond een lezing van David Cresey op de agenda. Deze noemt zich The King of Coils. Hij gaf eerst een kleurrijke demonstratie met zijn produkten en daarna een nieuwe versie van The Chinese Bit, die voor insiders lijkt op de Roy Johnson-routine, maar toch verrassend anders blijkt te zijn. Dan enkele verbluffende kaarten trucs met als climax The vanishing "cased" deck. Prachtig! Zeer onderhoudend: geestige babbel. Ik heb er van genoten.

Verder zag ik een Chinees die een stalen kogel van 5 cm. doorsnee echt inslikt en weer naar boven werkt. Ik kreeg er een brok van in m'n keel. En een talentvolle jongeman die een toeschouwer een polshorloge afhandig maakt met een sublieme misdirection. Zijn slachtoffer krijgt eerst twee munten in beide handpalmen gedrukt en moet dan twee vuisten maken. Op dit moment "slaat ie z'n slag". Meesterlijk!

Tot slot liet de gast uit het gecultiveerde Nederland zien waarom de Australiërs zo achterlijk zijn en bewees hij dat het struisvogelei niet door Captain Cook maar door Columbus werd ontdekt. Dit tot grote hilariteit. Maar ja, het is een beleefd volkje.

Volgende keer Melbourne, waar ik een oude kennis - Tim Ellis - hoop te ontmoeten.

Gegroet,
Aenigma


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 23 mei 2015 om 09.22 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder