Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Bravo, Hans Kazàn!

Bravo, Hans Kazàn!

Na jarenlang het tv-spelletje Prijzenslag gepresenteerd te hebben, is Hans Kazàn teruggekeerd naar zijn oude liefde: de goochelkunst. Sinds 2 december reist hij door Nederland met een professioneel opgezette theaterproduktie, getiteld That's Magic. Hans heeft er veel geld in gestoken (uit eigen spaarpot!), niet minder dan tien medewerkers geëngageerd en de show zeer intensief voorbereid; zelfs bij de allereerste try-out in Vlaardingen kon mijn kritisch oog nauwelijks een foutje ontdekken.

Wie in dit programma gloednieuwe trucs en nog nooit vertoonde illusies hoopt te zien, komt niet helemaal aan zijn trekken. De voorstelling is duidelijk ontworpen om een breed publiek te amuseren, niet om collega's af te bluffen.

De show ziet er prachtig uit: decor, requisieten, kostuums, belichting - er is zichtbaar veel zorg en goede smaak aan besteed. Hans Kazàn zelf heeft een rustige, geestige manier van presenteren. Zijn enorme routine in omgang met publiek blijkt in deze nieuwe show een groot voordeel te zijn: weinig goochelaars behandelen hun assistenten uit de zaal zo hoffelijk en charmant als Kazàn dat doet. Een bijzonder sterk punt vormen zijn conférences. Geen oeverloos gezwets, maar teksten zonder één overbodig woord en - dat mag ook wel eens gezegd worden - vlekkeloos Nederlands. Tussen de trucs en illusies (bij enkele daarvan wordt hij terzijde gestaan door het goochelduo Mark en Ellen) valt er te genieten van een uitstekende zangeres en een showballet van allure. Afwisseling genoeg dus in het twee uur durende programma.

Hopelijk wordt Hans Kazàns moedige onderneming beloond met volle zalen. Hij verdient het.

Dick Harris

Van 15 januari tot en met eind februari heeft de goochelshow van Hans Kazàn een tiental succesvolle voorstellingen beleefd, van Ede tot Stadskanaal en van Purmerend tot Haaksbergen. Dit voorjaar zijn nog gepland:

13 april - Schouwburg Lampegiet, Veenendaal
14 april - Schouwburg Amphion, Doetinchem
6 mei - De Meenthe, Steenwijk.Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2015 om 10.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 4, maart/april 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder