Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Bloot

Bloot

U hebt waarschijnlijk het muzikantenverhaal wel eens gehoord van het orkest dat, tegen dubbele gage, bloot moet optreden tijdens een naturistenfeest. De musici verlaten de (uit)kleedkamer, nemen plaats op het toneel en zetten hun herkenningsmelodie in en zoals gewoonlijk haalt de toneelmeester na zestien maten langzaam het doek op. Enorme hilariteit in de zaal, die geheel gevuld blijkt met keurig geklede dames en heren. Ik weet niet of de grap ooit werkelijk is uitgehaald, maar voor de waarheid van het nu volgende goochelverhaal sta ik in. Het overkwam wijlen Dré Andriessen, die zo veel jaren het altijd opgewekte middelpunt was van de oude Magische Kring Gooiland. Dré en zijn lieve Iet brachten elk jaar een paar weken door in een naturistenkamp in Zuid-Frankrijk in een tijd toen dat nog niet zo algemeen gebruikelijk was. Ik klap met deze mededeling nauwelijks uit de school, want Dré schaamde zich er in het geheel niet voor en hij probeerde ons zelfs foto's te laten zien. Zekere zomer tijdens een ontkleed samenzijn op een terrasje in het kamp, liet hij zich uitdagen om een goochelvoorstelling van een half uur te geven "au naturel". Het zou een paar dagen na de uitdaging gebeuren, zodat er nog gelegenheid was om flink reclame te maken. En er zat een groot naakt publiek toen de voorstelling in de warme buitenlucht plaatsvond. Blote Dré stond op een podium, naast een tafel met goochelspullen die hij in zijn koffer bij zich had gehad.

Alles ging goed tot de kunstenaar overging tot een kunstje dat de ouderen zich nog zullen herinneren van het havermoutgoochelboekje uit hun jeugd. Dré zette een klapstoel op enige afstand van de tafel en nodigde een enigszins gezette toeschouwer uit om daarop plaats te nemen. Hij liet de man een kaart trekken en terugschudden in het spel. Daarna zocht de goochelaar een kaart uit en legde die gedekt op de tafel. "Voilà, die hebt u getrokken", zei hij triomfantelijk. Om dat te kunnen controleren moest de toeschouwer even opstaan van z'n stoel en achter zijn rug liet Dré de werkelijk gekozen kaart, die hij bovenop had gebracht, op de zitting glijden. "Het was hem niet, meldde de toeschouwer grinnikend en ging weer zitten. Dré bladerde het spel door en liet zien dat de getrokken kaart geheel ontbrak. "Staat u eens op", inviteerde hij, "dan zult u zien waar de kaart al die tijd is geweest." De gewillige toeschouwer deed het en Dré wees voldaan op de stoelzitting, maar daar lag geen kaart op. Toch kwam er groot applaus en daverend gelach. De getrokken kaart zat tegen het achterwerk van de vrijwillige assistent geplakt.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op dinsdag 3 november 2015 om 03.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 1, september/oktober 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder