Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Bitjes en datjes van Magic!-NL

Bitjes en datjes van Magic!-NL

Magic!-NL is het BBS voor de goochelaar, waar al het laatste nieuws uit de goochelwereld te lezen is. In deze rubriek vindt u een bloemlezing van enige zaken die de afgelopen weken op het BBS te lezen waren.

* Begin september overleed Johnny Paul. Hij was een van de eerste vaste bargoochelaars in Las Vegas. Jarenlang was hij de huisgoochelaar in de 'Showboat'.

* Het gerucht gaat dat
Tom Mullica een aanbieding heeft gehad om in Las Vegas een soort 'Tom Foolery Bar' te beginnen naar het idee van zijn goochelbar die hij jarenlang beheerde in Atlanta. Momenteel staat Mullica nog in de Crazy Horse Saloon in Parijs.

* Eindelijk is het dan zover... de hoge heren van The Magic Circle staan vrouwen toe in hun gelederen. Naar aanleiding van haar optreden in het laatste Engelse congres in Great Yarmouth heeft
Sylvia Schuyer een invitatie ontvangen om lid te worden.

*
Peter Pit is om onduidelijke redenen niet langer als technisch 'consultant' verbonden aan het Magic Castle. Wel blijft hij actief als secretaris van de Board of Directors van de Academy of Magical Arts.

*
David Copperfield schijnt een spectaculaire zweving aan het repeteren te zijn voor zijn komende CBS-special in maart 1992.

*
Lance Burton heeft sinds kort een eigen show in Las Vegas. Na jaren 'Tropicana' staat hij nu in 'La Hacienda'. Tijdens de show doet hij een effect van Doug Henning. Als aardig detail is tijdens die act het gezicht van Doug Henning in het achterdoek verwerkt.

*
Siegfried & Roy werken aan hun oude dag... Er schijnt een tekenfilm in de maak te zijn waarin de S&R figuren een hoofdrol vertolken. Er wordt nog gezocht naar de juiste stemmen. Het schijnt dat er niemand in Amerika te vinden is die zo slecht Engels spreekt.

* Het boek 'The Man Who Was Erdnase' blijft emoties losmaken. Nadat
Tom Waters in zijn boekenrubriek een aantal 'feiten' in twijfel trok, sloeg Jeff Busby terug in zijn eigen huisblad Thaumaturgist.
Enfin, voer voor discussie, waarbij meneer Busby het zwaar te verduren kreeg.

* Een mopje van
Pete Biro. Een man loopt uitgedroogd door de woestijn, komt een andere man tegen en vraagt: "Water, water hebt u water...?" Antwoordt de ander: "Nee, geen water, maar ik verkoop wel stropdassen." De dorstige loopt door, en komt weer iemand tegen: Water, water, hebt u water???" "Nee," zegt die ander," maar ik heb wel een mooie stropdas in de aanbieding." De uitgedroogde man kruipt verder en komt uiteindelijk bij de voordeur van het Magic Castle, klopt aan: "Water, water, hebt u alsjeblieft water???" Zegt die portier: "Ja, water hebben we genoeg, maar zonder stropdas kunt u niet naar binnen."

* Tenslotte... in een van de brieven van
Fred Kaps aan Pete Biro is te lezen hoe Kaps en de zijnen in 1978 het gerucht verspreidden dat hij mee zou doen aan het FISM te Brussel in 1979. Klingsor schijnt het toen heel benauwd te hebben gekregen, omdat hij verwachtte dat vele anderen zich zouden terug trekken.

Trek in nog meer goochelnieuws?? Bel met uw modem en computer voor dagelijks nieuwe berichten, direct uit Los Angeles.

Arnaud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 22 april 2016 om 05.32 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder