Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Bitjes en datjes van Magic!-NL

Bitjes en datjes van Magic!-NL

Magic!-NL is het BBS voor de goochelaar, waar al het laatste nieuws uit de goochelwereld te lezen is. In deze rubriek vindt u een bloemlezing van enige zaken die de afgelopen weken op het BBS te lezen waren.

* Begin september overleed Johnny Paul. Hij was een van de eerste vaste bargoochelaars in Las Vegas. Jarenlang was hij de huisgoochelaar in de 'Showboat'.

* Het gerucht gaat dat
Tom Mullica een aanbieding heeft gehad om in Las Vegas een soort 'Tom Foolery Bar' te beginnen naar het idee van zijn goochelbar die hij jarenlang beheerde in Atlanta. Momenteel staat Mullica nog in de Crazy Horse Saloon in Parijs.

* Eindelijk is het dan zover... de hoge heren van The Magic Circle staan vrouwen toe in hun gelederen. Naar aanleiding van haar optreden in het laatste Engelse congres in Great Yarmouth heeft
Sylvia Schuyer een invitatie ontvangen om lid te worden.

*
Peter Pit is om onduidelijke redenen niet langer als technisch 'consultant' verbonden aan het Magic Castle. Wel blijft hij actief als secretaris van de Board of Directors van de Academy of Magical Arts.

*
David Copperfield schijnt een spectaculaire zweving aan het repeteren te zijn voor zijn komende CBS-special in maart 1992.

*
Lance Burton heeft sinds kort een eigen show in Las Vegas. Na jaren 'Tropicana' staat hij nu in 'La Hacienda'. Tijdens de show doet hij een effect van Doug Henning. Als aardig detail is tijdens die act het gezicht van Doug Henning in het achterdoek verwerkt.

*
Siegfried & Roy werken aan hun oude dag... Er schijnt een tekenfilm in de maak te zijn waarin de S&R figuren een hoofdrol vertolken. Er wordt nog gezocht naar de juiste stemmen. Het schijnt dat er niemand in Amerika te vinden is die zo slecht Engels spreekt.

* Het boek 'The Man Who Was Erdnase' blijft emoties losmaken. Nadat
Tom Waters in zijn boekenrubriek een aantal 'feiten' in twijfel trok, sloeg Jeff Busby terug in zijn eigen huisblad Thaumaturgist.
Enfin, voer voor discussie, waarbij meneer Busby het zwaar te verduren kreeg.

* Een mopje van
Pete Biro. Een man loopt uitgedroogd door de woestijn, komt een andere man tegen en vraagt: "Water, water hebt u water...?" Antwoordt de ander: "Nee, geen water, maar ik verkoop wel stropdassen." De dorstige loopt door, en komt weer iemand tegen: Water, water, hebt u water???" "Nee," zegt die ander," maar ik heb wel een mooie stropdas in de aanbieding." De uitgedroogde man kruipt verder en komt uiteindelijk bij de voordeur van het Magic Castle, klopt aan: "Water, water, hebt u alsjeblieft water???" Zegt die portier: "Ja, water hebben we genoeg, maar zonder stropdas kunt u niet naar binnen."

* Tenslotte... in een van de brieven van
Fred Kaps aan Pete Biro is te lezen hoe Kaps en de zijnen in 1978 het gerucht verspreidden dat hij mee zou doen aan het FISM te Brussel in 1979. Klingsor schijnt het toen heel benauwd te hebben gekregen, omdat hij verwachtte dat vele anderen zich zouden terug trekken.

Trek in nog meer goochelnieuws?? Bel met uw modem en computer voor dagelijks nieuwe berichten, direct uit Los Angeles.

Arnaud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 22 april 2016 om 05.32 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van eindredacteur Bert Speelman geplaatst op deze website.