Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Beschaafd

Beschaafd

Bilderbeek (D.J.) verwekte op het V.O.C. te Hendrik Ido Ambacht enige onrust onder oudere heren door in zijn gewone kloffie op het toneel te verschijnen en onbetamelijke praat uit te slaan. "Hij zei - voor PIEP staan - klaagde een toeschouwer na afloop. Hij kan toch zeggen - voor paal staan-?" Sinds mensenheugenis lijden goochelaars aan de waanvoorstelling dat hun optreden "beschaafd" zou moeten zijn. Sommigen noemen zich zelfs zo in hun drukwerk, wat uiteraard het tegendeel bewijst. Schuine moppen worden verteld aan de bar, maar op het toneel of aan de restauranttafel drukt de artiest zich uit als de juffrouw die opgaat voor mis joenivurs tegen de "presentator" van Veronica, een staldeurtjesboord om de matrozennek. (Zo'n juffrouw moet trouwens niet praten, maar gewoon haar dikke PIEPEN laten zien.) Clubgenoten hadden Bilderbeek nog willen overhalen om een glitterjasje aan te doen, vertelden ze, maar hij vond dat een goochelaar ook goochelaar is in zijn gewone kleren. Ik groet hem zeer. Er waren op dat V.O.C. ook nog twee junioren die als normale jongens optraden met "veertien vlijmscherpe vleesmessen". Komt er een eind aan de terreur van de pseudo-beschaving? De eerste maanden van dit jaar heeft de Schotse goochelaar Jerry Sadowitz in zijn "Pallbearers Revues" bij de BBC hilarische parodieën laten zien op filiaalchef Paul Daniels en kwijlebabbel David Copperfield. Vooral de scène waarin een dame voor de open haard suggereerde dat Copperfield zijn grootmoeder zou hebben gepiept, deed mij deugd. Die dingen moeten kunnen, zeker ook in Nederland, waar Freek de Jonge een kunstpiep aan de dames in de zaal aanbood, na gebruik door te geven, en waar Herman Finkers mocht zingen hoe fris hij met HM de Koningin had gepiept. Die artiesten verschillen vooral van de "beschaafde" goochelaars door het feit dat zij in staat zijn weken achtereen Carré te laten volstromen. Wellicht verwijt deze of gene mij hypocrisie omdat ik enkele essentiële woorden heb vervangen door de van de STER-reclame bekende piep, maar dat kon niet anders, daar de hoofdredacteur van dit blad een beetje een PIEP is waar het vieze woorden betreft. Ubersetzung für die Mitglieder des Magischen Zirkels von Deutschland in den Niederlanden: Man benutze keine unzivilizierte Sprache wenn man es mit einem Vorgesetzten zu tun hat. Anstatt unanständigen Wörter, sage oder schreibe man einfach PIEP.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op donderdag 30 juni 2016 om 08.44 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 5, mei/juni 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand september.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder