Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Berichten van de NMU

Berichten van de NMU

U hebt nu een primeur in handen. De eerste aflevering van Informagie, het nieuwe vakblad voor de goochelkunst, uitgegeven door de Nederlandse Magische Unie. Het straalt uit wat in de komende jaren het leidende motief van de NMU zal zijn: kwaliteit. Voor dit vakblad slaat dat op zowel de uitvoering als de inhoud. Naast een uitvoerig verslag van het Nationale Congres voor de goochelkunst 1989 in Breda, treft u ook een aantal vertrouwde rubrieken en berichten aan. Maar u zult ook nieuwe rubrieken tegenkomen die niet alleen de bedoeling hebben om uw kennis van de goochelkunst te verbreden, maar ook om het denken over het goochelen als vak (al dan niet beroepsmatig uitgeoefend) te stimuleren. Hopelijk slaat deze nieuwe benadering bij u aan en geeft het u aanleiding tot reacties. Die zijn zeer welkom. De kwaliteit van een vakblad is immers ook afhankelijk van de betrokkenheid en inbreng van zijn lezerspubliek.

Toekomst

Wat heeft het nieuwe, van energie blakende, Dagelijkse Bestuur nog meer voor kwaliteitsverbeteringen voor u in petto? Daarover mag ik van mijn medebestuurders nog niet te veel zeggen. Concrete plannen zullen worden ontvouwd in de najaarsbijeenkomst van het Algemeen Bestuur. Wel wil ik nu vast kwijt dat het om een veelvoud van zaken gaat, die niet alleen binnen de NMU van belang zijn, maar ook betrekking hebben op de verbetering van het imago van de NMU en van de Nederlandse goochelaars.

Goochelbibliotheken

Velen van ons en ook vele verenigingen hebben een fraaie collectie goochelboeken en -tijdschriften. Het zijn de bouwstenen voor de ontwikkeling van onze kunst. Vanuit de NMU zou het gebruik ervan moeten worden gestimuleerd. Natuurlijk zijn niet alle bibliotheken voor een ieder toegankelijk. Maar wat er in Nederland onder de Nederlandse goochelaars aan boekbezit aanwezig is, zou eigenlijk bekend moeten zijn. Dat moeten we dus inventariseren. Graag wek ik u allen op daar uw medewerking aan te willen geven, door uw boekenbezit aan onze secretaris Wim Bos te melden. De vorm (uitgebreid of beknopt) waarin u dat doet is vrij. Het gaat in dit stadium alleen nog om een landelijke inventarisatie. En denkt u niet dat u "niets bijzonders" hebt. Er kan ook in uw collectie een uniek exemplaar zitten.

Als er goochelaars zijn die hun bibliotheek in een gecomputeriseerd bestand hebben ondergebracht, dan zijn wij ook nieuwsgierig naar het computerprogramma, de gehanteerde velden, de zoek-opties, etc.

FISM '91

Tot slot kwijt ik mij van de droeve taak u te berichten dat mijn opvolger als President van de FISM, de Italiaanse goochelaar Alberto Sitta bij een brand in zijn woonflat om het leven is gekomen. Sitta is voor ons een oude vertrouwde die wij node zullen missen. Hij was één van de weinigen die de oprichting van de FISM in 1948 nog actief heeft meegemaakt. Welke gevolgen zijn overlijden heeft voor het FlSM '91 congres, is nog niet bekend. Zodra ik meer weet, zult u worden geïnformeerd.

Eric Eswin
voorzitter


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 17 december 2016 om 10.19 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 1, september/oktober 1989), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder