Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Aladdindag in Zwolle

Aladdindag in Zwolle

(Wout Meyboom)

Ooit een goochelaar gezien met repen watten in zijn oren, opdat hij niet kon horen welke kaart geroepen werd? Nee? Dan was u niet op de tweejaarlijkse goocheldag voor verenigingen in Zwolle. En dat mag u spijten. Zonder veel pretenties werd veel geboden. Een gezellige dag zonder entreegeld bijvoorbeeld, begonnen met een gratis tas waarin onder andere vier complete trucs en een bon voor een kop koffie om mee te beginnen.

Om half elf opende Bob Rijnhart, voorzitter van Aladdin, de dag. Nieuw was, dat hij voor het eerst de Duitse goochelverenigingen uit Osnabrück en Oldenburg kon verwelkomen. Daarnaast waren er leden van Friesland, het Groningse Passe-Passe, Magische Kring Zwolle en Twente. Totaal 75 bezoekers vermaakten zich met heel veel babbelen en heel veel goochelen. De voorzitter legde terecht de nadruk op de centrale rol die Henk Timmerman in de organisatie van deze dagen speelt. Het optreden werd gedeeltelijk door 'Eddy Schuyer en company' en voor een ander deel door de leden van de diverse verenigingen verzorgd.

De lezing van de 82-jarige(!) Schuyer 's morgens centreerde zich om een thema. We weten allen dat het voor het publiek al moeilijk is om een kaart te onthouden, hou daarom het effect eenvoudig! Dat leverde een groot aantal ongecompliceerde trucs op waar iedereen mee aan de slag kon. Zoals het Veleda principe, de gesigneerde kaarten in de verzegelde envelop en zelfs een truc waarbij de goochelaar het werk aan de bandrecorder kon overlaten.

Goochelwaar.

Hilbert Geerling (Twente) opende het goochelen door de verenigingen met een zeer speciale degenslik-act. In de zaal kreeg men het er benauwd van. Mikado (voorzitter Oldenburg) oogstte veel waardering met zijn klassieke trucs waarbij het parlando geheel op rijm werd voorgedragen! In de pauze werden loten verkocht en kon men de inwendige mens versterken. En wat zou zo'n dag zijn zonder het verhandelen van goochelwaar?

Professor Carlini (Aladdin) opende de middagvoorstelling met zijn toneelnummer dat zich vooral kenmerkt door het werken met dieren. Petrix (Peter Schröder), Magiër 'K', (Karl-Heinz Steinkühle), Pater Hermann Bickel en Ordini (Benno Ortjohann), allen leden van Osnabrück toonden hun kunnen. Vooral het stijgen van een geschetste(!) kaart uit een geschetst pak kaarten van Schröder oogstte veel bewondering. Ordini was de man met de watten uit de inleiding. Komisch!

Omdat een aantal geplande optredens niet doorging moesten de reserves van Aladdin, Jan Duitman en Willy Magnetica, acte de présence geven. Zij kweten zich voortreffelijk van hun taak Speciaal echter Rob Ziekman kreeg een welverdiend applaus voor zijn geroutineerd invallen. Hij wist tevoren niet dat er een beroep op hem zou worden gedaan en desondanks!

De toneelact van Eddy Schuyer en Company was een waardige afsluiting. De vaart waarmee een en ander verliep en met name de wisseling van assistentie ademde vakmanschap. Het gedicht "Mijn man is goochelaar" werd met verve door Mevrouw Schuyer voorgedragen.

De voorzitter van Aladdin kon om vier uur alle aanwezigen bedanken Op dat tijdstip kon ieder nog met licht naar huis.

Een prima dag!


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 4 maart 2014 om 12.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder