Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Aladdin viert 10-jarig bestaan

Aladdin viert 10-jarig bestaan

Op dinsdag 24 september heeft de Zwolse vereniging van goochelaars 'Aladdin' haar tienjarig bestaan gevierd. Twee dagen te laat, omdat de oprichtingsdatum 22 september 1986 was, maar daar had niemand last van. Integendeel, er werd naar hartelust gebabbeld en gegoocheld door de twaalf aanwezige leden, die voor het grootste deel hun partners hadden meegebracht.

Na opening door de voorzitter kreeg deze van secretaris Henk Timmerman het teken van zijn waardigheid bij uitstek: een voorzittershamer. De avond verliep verder volgens het gebruikelijke stramien. Een bonte stoet van leden meldde zich ook nu weer voor het vertonen van hun nummers.

Willy Magnetica vertelde in zijn magnifieke koningspak een herfstavondsprookje. Geleidelijk aan werd tijdens het sprookje duidelijk, dat het in feite een loflied op voorzitter en secretaris was, dat uitliep in het aanbieden van een boek. Beide functionarissen werden verblijd met een map waarin, losbladig, van ieder lid een beschrijving van een truc met toebehoren.

De truc van de maand zou ditmaal door Cees van Noort worden gedemonstreerd. Dit moest echter even uitgesteld vanwege een splinter in zijn hand. Opvallend was, dat hij zich daarmee niet wendde tot de in de zaal aanwezige arts, doch tot een toeschouwster. Al snel openbaarde zich waarom. Het kleine zwarte puntje bleek vast te zitten aan een lange paardehaar van zo'n vijftien centimeter, toen de toeschouwster zich met een pincet van haar taak kweet. Zoals gebruikelijk bij de truc van de maand, kon ieder lid vervolgens over beschrijving en paardeharen beschikken om de truc zelf te vertonen. De map voor trucs van de maand heeft zo opnieuw een waardevolle aanvulling gekregen.

Jan Duitman vertoonde de buckle count trick zeer toepasselijk met een verhaal waarin de namen van de leden verwerkt waren. Steeds kwamen deze namen vervolgens voor op de onophoudelijk van beeld veranderende kaarten. Henk van Zon, die met zijn bruid op deze avond aanwezig was, ondanks hun zeer aanstaande bruiloft, kreeg van iedere aanwezige een stapel stuivers. Tezamen een tafel vol en een heel gewicht! Waartoe hij in staat is met kaarten, liet hij vervolgens zien. Hier toont zich de dagelijkse routine die hij krijgt door het demonstreren van goochelartikelen in zijn winkel. Om jaloers op te worden!

Bob Reinhart maakte een klein uitstapie. Hij goochelde niet, maar in plaats daarvan las hij een verhalend gedicht voor, dat meer dan een eeuw oud is. Hij volgde daarbij zijn vader, die hem als kind deze versie van Jonas en de walvisch voorlas uit dit handgeschreven boek.

Terwijl het gebak bij de koffie goed smaakte, werd ineens duidelijk dat de firma die het koude buffet zou verzorgen ons in de steek liet. De bemanning van het buffet van het speeltuingebouw, dat steeds als onderkomen dient wanneer de vereniging evenementen heeft, kon dit gelukkig enigszins goedmaken. Terecht werd deze mensen hulde toegezwaaid door de voorzitter.

Willy Magnetica demonstreerde een door Rebru verkleinde en verbeterde versie van de dobbelsteen die een koord doordringt. Mogelijk dat deze kleine illusie Carl Herwegh stimuleerde om de grote illusie van de zwevende dame (op de stoelen) te vertonen met zijn vrouw als willig slachtoffer.

Een moeilijke quiz, samengesteld door Jan Duitman, werd gewonnen door Cees van Noort. Bij het naderen van middernacht werd deze geanimeerde vergadering afgesloten.

Dat een goochelvereniging tien jaar bestaat is eigenlijk niet bijzonder. De N.M.U. verenigingen zijn vrijwel alle ouder. Maar dat na tien jaar door vrijwel alle leden nog daadwerkelijk gegoocheld wordt op elke bijeenkomst is wel het vermelden waard!

Wout Meyboom


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 31 juli 2013 om 10.20 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 2, november/december 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder