Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Ad Hendrikse in Sri Lanka

Ad Hendrikse in Sri Lanka

Dit voorjaar kwam goochelaar Ad Hendrikse terecht in Sri Lanka, het voormalige Ceylon. Hoe dat gebeurde en wat daar voorviel, werd genoteerd door Piet Hart.

"Het is eigenlijk allemaal begonnen toen ik na een moeilijke periode in mijn leven de goochelstaf opnieuw ter hand nam dankzij Jan de Jong en Ad Wurkum, en mijn intrede deed in de N.B.G. te Haarlem dankzij Jos Monnikendam. Ik werd een enthousiaste close-upper en meldde mij een keer aan voor het Culinair Festival te Scheveningen, waar ik o.a. optrad in restaurant Seinpost. Daar kwam ik in contact met een hoogleraar psychologie uit Amsterdam, die mij uitnodigde voor een optreden tijdens een huwelijksfeest in Den Haag. En daar trof ik een directeur van de KLM, die om mijn kaartje vroeg en mij dit jaar belde. En zo is het gekomen..."

Aan het woord is Ad Hendrikse uit Zandvoort, lid van de N.B.G. en de Fred Kapsring. "Die directeur vroeg mij of ik in de laatste week van april nog vrij was. Ik kon hem slecht verstaan, maar hij belde dan ook vanuit zijn werkgebied Sri Lanka. Daar in Colombo zou een Holland-promotie plaatsvinden en of ik maar even..." De tickets voor mij en mijn vrouw werden verzorgd en zo stapte Adje met een koffertje en zo'n tien trucs (waaronder kaarten en munten, een effect met sigaretten en nog een paar andere magische juweeltjes) op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. "Aangekomen bij het Hilton hotel dacht ik eerst: 'Hé, wat leuk, er wordt gegoocheld in dit hotel'. Ik zag een spandoek en een enorme display in de hal van het hotel. Ik had niet direct door dat ik die goochelaar zou zijn! De directeur van het Hilton was getrouwd met een Nederlandse en had samen met haar een Hollandse week voorbereid in het Lotus-restaurant, waar ik 's avonds moest optreden. Heineken-bier, erwtensoep, haring en zelfs drop als after-dinner plus een Hollandse goochelaar trokken zo veel publiek dat, naar ik later hoorde, er in het restaurant een dubbele omzet was gedraaid. De eerste avond al was de president van Sri Lanka een toevallige gast. Gedurende de week meldde zich de Magische Cirkel van Sri Lanka. Tijdens een speciale bijeenkomst werd ik benoemd tot erelid van The Sri Lanka Magic Circle. Op Koninginnedag trad ik op met als achtergrond een decor van Amsterdamse geveltjes. Ik denk nog vaak terug aan deze geweldige belevenis. Wat hebben we met elkaar toch een heerlijke hobby die ons naast vele vriendschappen zulke onverwachte kansen biedt."

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 14 november 2015 om 01.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 2, november/december 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder