Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Acht jaar en nog steeds goochelaar

Acht jaar en nog steeds goochelaar

Stefan is al heel lang stapelgek op goochelen, op de kleuterschool vroegen ze wat hij later wilde worden, nou, dat was altijd goochelaar. Als hij goochelen op TV zag wilde hij de fijne kneepjes weten en hij ziet bij een komisch programma ook de humor en dan maar thuis nadoen, een zonnetje in huis dus. Hij vindt het leuk om mensen te vermaken. Paps had nog 2 goocheldozen van zijn jeugd bewaard. Moeders maakte een goochelcape en opa had zijn trouwhoed bewaard van ruim 60 jaar geleden. Daar stond dan onze goochelaar in spé.

Stefan is nu 8 jaar en het goochelen praat je nog steeds niet uit zijn hoofd dat moet gestimuleerd worden dacht ik, misschien is er wel een goochelschool want de fijne kneepjes tja, daar heb ik natuurlijk geen kaas van gegeten. En zo ben ik eens gaan 'prikken' in de Gouden Gids. Ik kwam er al gauw achter dat er geen goochelschool bestond dus belde ik een willekeurige goochelaar in Den Haag. Die gaf mij een telefoonnummer door van een andere goochelaar. Via hem kwam ik in Zoetermeer terecht vandaar naar de goochelclub in Haarlem. Daarvoor was Stefan te jong en deze gaf weer een nummer door van een goochelclub in Amsterdam ook daar was Stefan te jong van hen kreeg ik een telefoonnummer van de goochelclub in Rotterdam en die wilde de jeugdafdeling wel eens opfrissen. Stefan zit nu een half jaar bij de club en wordt daar door lieve goochelaars begeleid. Hij heeft het enorm naar zijn zin en wil het liefst een truc gelijk doen maar daar moet hij nog wel goed voor oefenen, want hij wil te graag en dat is ook een truc om je in te houden en vooral je mond houden, want dat valt niet altijd mee met allemaal nieuwsgierige kindertjes op school. Iedere 3e donderdag is het weer feest voor Stefan en voor ons, want als ouder ben je toch wel apetrots als je zo'n klein goochelaartje tussen al die groten ziet rondscharrelen.

Moeder Staal, Voorburg

Stefan Staal schrijft ons: 'Ik vind goochelen leuk omdat ik allemaal nieuwe trucs leer en dat vind ik leuk want de mensen komen dan kijken omdat zij het ook leuk vinden.'


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 17 december 2013 om 06.54 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 2, november/december 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder