Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | 40 jaar Goochelkring Alkmaar

40 jaar Goochelkring Alkmaar

Goochelclubs in Haarlem en Amsterdam bestonden in 1959 misschien al enkele jaren, maar (de kop van) Noord-Holland moest het tot die tijd nog zonder magische club stellen. Destijds reden genoeg voor Piet Bakker, Dick Meester en Jaap Jaspers de Goochelkring Alkmaar (GKA) op te richten. Dit, inmiddels veertigjarige, jubileum was vanzelfsprekend reden om op zaterdag 24 april jl. eens feestelijk uit te pakken. Om het nog immer actieve karakter van de GKA te onderstrepen werd een magische jubileumshow aangeboden aan de vrijwilligers van verzorgingshuis 'De Lauwershof' te Ouddorp. Deze organisatie keek hiermee feestelijk terug op haar eigen oprichting 25 jaar geleden, waardoor dus sprake was van een dubbel jubileum met een zeer magisch tintje.

Muzikaal omlijst door Piet Bakker, achter het toneel bijgestaan door Dick Meester en magisch aaneen gepraat door Amoud van Delden, werd op het aanwezige toneel een leuke goochelshow weggegeven waaraan alle aanwezige GKA-ers hun steentje bijdroegen. Het was de kleinzoon van opa Rob (Zwaan) die het spits afbeet. Ramon de Hart, die enige weken voordien uit handen van Hans Klok nog een eerste prijs junioren-goochelen in ontvangst mocht nemen, brak het ijs voor Eric Minten, Jaap Jaspers, Henk Jonkman en Rob & Trudy. Ook voorzitter Bernard van de Boogaard besteeg het toneel in de gedaante van Panta Rhei voordat Mr. Tarcarius (Ynze ten Brink) zijn meterslange vlammen blies over het lage toneeltje en daarmee de show een vlammende finale gaf.

Na dit actieve deel van het jubileumprogramma was het tijd voor de ontspanning. Vergezeld door de 'ladies', werd het feest doorgezet in Oude-Niedorp met borrelpraat, hoekgoochelen en een smakelijke barbecue. Tijdens dit gezellig samenzijn werd vanzelfsprekend het GKA-clublied ingezet en waren er tastbare presentjes en herinneringen voor iedereen, zoals de videoband met een compilatie van unieke historische opnamen. Er werd teruggeblikt op de historie der GKA en de huidige status werd tegen het licht gehouden. Zoals onze voorzitter het verwoordde: "Hoewel je op podia nog slechts meetelt als je een keiharde illusionen- of disco-act met veel vuur en seks brengt, is het prettig te merken dat bij ons op de GKA, naast micromagie op hoog niveau, ook nog steeds veel 'kistjes-en-kastjes-geknutsel' wordt bedreven. Hierdoor zal het voor onze leden in de toekomst mogelijk blijven hun ideeën aan te passen aan de markt-behoefte. We blijven discussiëren over alle vormen van de goochelkunst om zo elkaars programma met opbouwende kritiek te blijven volgen."

Aan de succesvolle jubileumvoorstelling en de gezellige feestavond wordt met veel plezier teruggedacht. Veertig jaar, een mooi jubileum. Goochelkring Alkmaar gaat springlevend en actief het volgende millennium in!

Arnoud van Delden


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 4 juli 2013 om 13.48 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 4, juli/augustus 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder