Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | 20 Jaar Kali

20 Jaar Kali

De Kalidag is een van de drukstbezochte goochelevenementen van ons land. Alleen Klaas Linker kent als 20 jaar lang het unieke geheim van zijn succesdagen. Zeker 500 gasten uit Nederland en België waren op zijn happening afgekomen.

Voor een habbekrats (f 25,-) zat het publiek een dag lang onder de goochelpannen met lezingen, concoursen, dealershow, een gala, stands en eten plus drinken op de koop toe.

Onder de bezoekers ook dit jaar weer veel bekende goochelaars van de oudere garde: Armandi, Kees Schoonenberg, de Schuyers, Ad Engel. Maar ook veel jongeren lieten niet verstek gaan: Peter Pellikaan, Ray Saluki, Pim Dobber, Minze Dijkstra, Woedy Woet, de beide Arna(o)uds, Heinz, Wilfried en John Anders om er maar eens een paar te noemen.

Goochelboek

Dit jaar stond de dag in het teken van het kindergoochelen. Robert Ziekman, de gerenommeerde schrijver van uitstekende goochelboeken voor kinderen, hield zijn nieuwste boek Close-up goochelen voor kinderen ten doop. Een 'must' voor iedere serieuze kindergoochelaar. Het staat vol tips, ideeën en routines die alle uitstekend bruikbaar zijn.

Buitenlandse gast

Om de dag een internationaal tintje te geven had Kali niemand minder dan David Ginn uitgenodigd. Volgens sommigen is deze Amerikaan dè autoriteit op het gebied van kindergoochelen. Zo'n vijf jaar geleden werden zijn boeken in ieder geval door menig kindergoochelaar gekopieerd.

Op de feestdag vond men zijn optreden matig. Des te merkwaardiger was het dat zijn dealer-items werkelijk als zoete broodjes over de toonbank vlogen. Meneer Ginn deed ongelofelijk goede zaken.

Eén van zijn items was 'de plumeau tot wandelstok'. Ik voorspel u dat op het volgende NMU-Congres dit item de zombies zal evenaren zo niet overtreffen!

Een bruikbare tip voor gebruikers van het 'kleurboek' wil ik u niet onthouden. Om het boek uit handen te geven stopt David dit in een plastic zak. Dit voorkomt dat het kind in het boek gaat bladeren.

Na de gebruikelijke hokuspokus haalt u het uit de zak en toont de kleuren! Overigens vertrouwde Berry Merlin ons toe dat het kleurboek ook uitstekend in bejaardenhuizen te gebruiken was. Bejaarden zijn immers de enigen die nog kleurboeken kopen!

Jury-uitslag

Het concours stond zoals elk jaar weer op hetzelfde peil. Toch was er bij de junioren één uitschieter, de Belg Frédéric. De voorzitter van de jury, Mariano di Calouta, verdeelde de bekers als volgt:

Junioren

1. Frédéric
2. Roëll
3. Vincent Pompe van Meerdervoort

Senioren

1. Toypino's
2. John Frank
3. Maarten Willemse

Dealershow

De man die uiteindelijk de show stal was de Amsterdammer Berry Merlin. In de dealershow toonde hij de bezoekers overduidelijk dat het grote succes niet in de attributen zit, maar in wat je er mee doet (de verhalen, de grappen die je vertelt). Berry maakt van de domste truc een lachsucces.

Zijn galanummer 'een appeltje voor de dorst' was een grandioos lachverhaal over Prins Bernhard. Het sloteffect samen met Henk Driessen, verkleed als pin-up girl uit Volendam, was een giller.

Als ik u was, zou ik maar gauw kaartjes kopen voor de door Berry te presenteren Magische Kerstmarkt.

Jan Paymans


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 15 april 2016 om 09.11 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder