Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Fédération Internationale des Sociétés Magiques (FISM)

Fédération Internationale des Sociétés Magiques

Organisatie

De afkorting FISM staat voor Fédération Internationale des Sociétés Magiques. FISM is de internationale organisatie die alle toonaangevende magische verenigingen over de gehele wereld samenbrengt. De federatie is opgericht in 1948 en bestaat uit meer dan 80 clubs. In totaal zijn meer dan 50.000 goochelaars uit meer dan 40 landen bij de FISM aangesloten. Ook de stichting Nederlandse Magische Unie (NMU) is bij deze wereldfederatie aangesloten.

Wereldkampioenschappen

Eén van de doelen van de FISM is het organiseren van de wereldkampioenschappen goochelen; The World Championships of Magic (WCM). Sinds 1948 worden dergelijke kampioenschappen gehouden.

In recente jaren namen Nederlandse acts, geselecteerd door de Nederlandse Magische Unie, deel aan de wereldkampioenschappen in Zweden (2006), China (2009), Engeland (2012) en Italië (2015).

Hoe kunnen Nederlandse goochelaars deelnemen aan het wereldkampioenschap goochelen?

Deelname namens Nederland is alleen mogelijk via de Nederlandse Magische Unie. De NMU organiseert daartoe speciaal voorronden. Deze voorronden worden door de NMU in haar jaarprogramma's bekend gesteld. Voor informatie over deelname kunt u terecht bij het dagelijks bestuur van de NMU.

Zie http://www.fism.org/ voor meer informatie.

Fédération Internationale des Sociétés Magiques (FISM)


Bron: Nederlandse Magische Unie (NMU) (z.d.). FISM. Geraadpleegd op woensdag 11 juli 2012, http://www.denmu.nl/nmu-algemeen/fism.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand november.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder