Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelaars | Interviews | Rube van Tienen

Goochelaar Rube van Tienen goochelt erop los

Door Michel van Zeist, januari 2013

Rube van Tienen (18) is ondanks zijn jonge leeftijd een groot goocheltalent. Zijn kunsten vertoont hij met succes op televisie, in het theater, maar ook op kinderfeestjes. Zijn woonplaats Haarlem speelt een belangrijke rol in zijn carrière als goochelaar.

Buitenbeentje

Op de vraag hoe Rube op het idee is gekomen om te gaan goochelen, hoeft hij niet lang na te denken. Deze vraag is hem blijkbaar vaker gesteld. Hoe dan ook, het antwoord betreft een zelfgeschreven gedicht; een gedicht om stil van te worden. Uit het gedicht blijkt dat Rube op de basisschool aansluiting mist bij klasgenootjes. Hij voelt zich een buitenbeentje.

Met de van Sinterklaas gekregen goocheldoos komt er een einde aan dat eenzaamheidsgevoel. Rube raakt in de ban van de goochelkunst en met behulp van de uit de goocheldoos geleerde goocheltrucs krijgt de goochelaar in spé positieve aandacht van leeftijdsgenootjes.

De eerste stapjes in de goochelwereld zijn gezet, maar Rube wil meer. De drang om als goochelaar op te treden op een groot podium groeit.

Haarlem; where the magic happens...

Rube van Tienen is vanaf zijn geboorte woonachtig in Haarlem. Deze plaats is niet geheel onbekend in goochelend Nederland. Zo vinden in de textiel- en schildersstad zo nu en dan goochelcongressen plaats en is de oudste goochelwinkel van Nederland, Jan Monnikendam, tot enkele jaren geleden gehuisvest aan de Gedempte Raamgracht in Haarlem.

Na school gaat Rube vaak naar de magic shop in de Noord-Hollandse hoofdstad. Ademloos kijkt de scholier naar het enorme assortiment en de vingervlugheid van demonstrateur Ron Timmer. Na een middag in de goochelwinkel te hebben vertoefd, vertrekt Rube na het kopen van een '5-eurotrucje'.

Alsof Rube - geografisch gezien - nog niet genoeg omringd wordt door de magie, blijkt ook nog eens dat Nederlands bekendste illusionist aan het einde van zijn straat is komen te wonen. Hans Klok heeft zijn intrek genomen in een appartement boven een café en gezien de beperkte parkeergelegenheid in de straat, zet de blonde illusionist regelmatig zijn auto voor het huis van familie Van Tienen.

Hans Klok helpt met act

In mei 2010 doet Rube mee aan het Nederlands kampioenschap goochelen in Ede. De avond voor zijn optreden zet hij de puntjes op de i. Daartoe nodigt hij de buren uit; zij mogen zijn act bekijken en beoordelen. Vader Van Tienen belt aan bij Hans Klok, in de hoop dat hij Rube van wat laatste tips kan voorzien. Tot ieders verbazing zit de illusionist enkele momenten later in de woonkamer van familie Van Tienen.

The winner takes it all

Het doorzettingsvermogen van Rube wordt beloond. Met meerdere gewonnen prijzen tijdens goochelconcoursen en -congressen mag de 18-jarige goochelaar zich meervoudig Nederlands kampioen goochelen noemen.

Rube wordt geroemd om zijn geniale vondsten. Zo vertoont hij het aloude balletje-balletje, maar zonder zijn handen te gebruiken; de bekers en balletjes bewegen ogenschijnlijk vanzelf. Met deze truc weet hij zelfs vakjury's te verbazen.

Goochelen op televisie

Met de behaalde titels gaan deuren open voor Rube. Zo is hij te zien in enkele SBS-televisieprogramma's en wordt hij uitgenodigd om op te treden in de tv-show van Jörgen Raymann. Meer dan een miljoen tv-kijkers zien de ambitieuze goochelaar in actie op nationale televisie.


Toekomstplannen

Rube van Tienen droomt van een carrière op de planken. Om die droom te verwezenlijken richt hij zich niet alleen op het goochelen. Naast zijn bezigheden als magisch entertainer houdt hij zich namelijk bezig met disciplines als cabaret en muziek. Zijn eerste cabaretvoorstelling is een feit.

Of het als goochelaar is, of als cabaretier of muzikant, of 'gewoon' als zichzelf; we gaan Rube in de toekomst tegenkomen op het toneel.

Rube van Tienen


Zie http://www.ruubentertainment.nl/.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder